Бронювання військовозобов’язаних за переліками посад і професій продовжує діяти – лист Мінекономіки


Під час дії воєнного стану бронювання військовозобов'язаних може також здійснюватися за списком військовозобов'язаних, поданим у встановленому КМУ порядку відповідним органом державної влади, іншим державним органом, органом місцевого самоврядування, підприємством, установою, організацією.

Постановою КМУ від 27.01.2023 р. №76 затверджено, зокрема, Порядок бронювання військовозобов'язаних за списком військовозобов'язаних під час дії воєнного стану, яким визначено механізм бронювання під час дії воєнного стану військовозобов'язаних за списками військовозобов'язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час.

Проте станом на 14.02.2023 р. залишається чинним Порядок бронювання військовозобов'язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час, затверджений постановою КМУ від 04.02.2015 р. № 45.

За ним здійснюють бронювання військовозобов'язаних, які працюють:

Отже, у разі відповідності критеріям бронювання військовозобов'язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час згідно з додатком 6 до Порядку № 45 та перелікам посад і професій військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час, затвердженим розпорядженням КМУ від 18.03.2015 р. № 493, органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, а також підприємства, установи і організації (яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), можуть здійснювати бронювання військовозобов'язаних працівників відповідно до Порядку № 45.


Джерело: лист Мінекономіки від 14.02.2023 р. № 2704-20/6112-01 та БУХГАЛТЕР.ua