Чи можливі вихідні у червні


Управління Держпраці у Сумській області повідомляє, що ст. 73 КЗпП встановлено 9 святкових днів (зокрема, 1 травня – День праці, 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні) та 4 неробочих дні – релігійні свята, в які не проводиться робота (7 січня і 25 грудня – Різдво Христове, один день (неділя) – Пасха (Великдень), один день (неділя) – Трійця).
 

Відповідно до ст. 67 КЗпП у випадку, коли святковий або неробочий день, визначений ст. 73 КЗпП, збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.

До початку повномасштабної війни уряд затвердив, що 13 та 27–28 червня будуть неробочими днями. Таким чином, українців могли чекати довгі вихідні 11-13 червня (субота – понеділок) та 25–28 червня (субота – вівторок, з перенесенням одного робочого дня на липневу суботу).

Однак ст. 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» встановлено інші правила на період воєнного стану, а саме призупинено дію ст. 73 КЗпП щодо визначення святкових і неробочих днів.

Тому 13 та 28 червня є звичайними робочими днями, робота в які оплачується у звичайному порядку (під час воєнного стану).