Чи надається працівникам бібліотек матеріальна допомога на оздоровлення під час війни


Працівники бібліотек мають право на допомогу на оздоровлення в розмірі посадового окладу під час дії воєнного стану в разі надання їм щорічної відпустки.

Відповідно до статті 30 Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу» працівники бібліотек мають право на допомогу на оздоровлення в розмірі посадового окладу в разі надання щорічної відпустки, а також на матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань та доплату за вислугу років у розмірах та порядку, що встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Особливості трудових відносини працівників усіх підприємств, установ, організацій в Україні незалежно від форми власності, виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами, у період дії воєнного стану визначаються Законом України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Зазначений Закон не передбачає скасування вимог статті 30 Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу».

Таким чином, бібліотекарі мають право на допомогу на оздоровлення в розмірі посадового окладу під час дії воєнного стану в разі надання щорічної відпустки.


Джерело: Східне міжрегіональне управління Держпраці