Чи подавати профспілкам звіт про використання доходів та витрат за 2021 рік


Головне управління ДПС в Івано-Франківській області повідомляє, що професійні спілки, їх об’єднання та організації профспілок — неприбуткові організації, не звільняються від звітування за результатами 2021 р.

Такі організації зобов’язані подати звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації та річну фінансову звітність протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року. Це передбачено змінами, внесеними Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» від 16.01.2020 р. № 466-IX.

Зокрема, у п. 46.2 ст. 46 Податкового кодексу України вилучено положення щодо подання звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації та річної фінансової звітності професійними спілками, їх об’єднаннями та організаціями профспілок тільки в разі порушень п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України.