18 листопада у ВРУ зареєстровано законопроєкт № 5344-д "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на працю". 

Ним пропонується створити сприятливі умови для працевлаштування осіб з інвалідністю, в тому числі шляхом впровадження апробованих в інших країнах підходів до розвитку стимулюючих механізмів для роботодавців, розширення можливостей для осіб з інвалідністю. Зокрема:

У разі ухвалення закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через рік з дня набрання ним чинності, але не раніше набрання чинності нормативно-правовими актами, розробка та прийняття яких передбачена цим Законом.

У період дії воєнного стану розмір внеску на підтримку працевлаштування осіб з інвалідність буде встановлено на рівні 50 % розміру, що визначений ст. 18-2 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні».

До приведення актів законодавства у відповідність із цим Законом їх положення застосовуватимуться  в частині, що не суперечить цьому Закону.