Депутати заблокували підписання закону про реформу трудового законодавства


Нагадаємо, 19 липня нардепи ухвалили в другому читанні законопроєкт № 5371 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність».

Цей Закон мав би набрати чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та діяти протягом воєнного стану, введеного відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», і втратити чинність з дня припинення або скасування воєнного стану.

Але 20 та 21 липня у ВРУ було зареєстровано проєкти постанов Верховної Ради № 5371-П та 5371-П1 про скасування рішення ВРУ від 19.07.2022 р. про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність».

Таким чином, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук не може підписати цей проєкт закону та передати його на підпис Главі держави Володимиру Зеленському до розгляду проєкту постанови в сесійній залі.