Допомога по частковому безробіттю для роботодавців: розʼяснює Державний центр зайнятості


24 червня 2022 р. набула чинності постанова КМУ від 21.06.2022 р. № 702, якою затверджено Порядок надання допомоги по частковому безробіттю.

Державний центр зайнятості  роз'яснює порядок, умови та тривалість її отримання. 

 Хто може отримати допомогу

Застраховані особи (працівники та ФОП) у разі втрати ними частини заробітної плати через зупинення (скорочення) виробництва продукції (виконання робіт, надання послуг) з причин економічного, технологічного характеру, виникнення надзвичайної ситуації, введення надзвичайного або воєнного стану, встановлення карантину.

 Умови отримання допомоги:

 

Хто надає допомогу

Допомога по частковому безробіттю надається центром зайнятості за зверненням роботодавця або ФОП.

Виплата працівникам допомоги по частковому безробіттю здійснюється роботодавцем, з яким оформлено трудові відносини. Допомога не виплачується співробітникам, які працюють за сумісництвом.

Виплата не здійснюється працівникові в період простою та відпустки без збереження заробітної плати і в разі призупинення трудових відносин.

 

Тривалість виплати

Допомога надається роботодавцям для виплати допомоги по частковому безробіттю працівникам, а також ФОП, які є застрахованими особами, на строк зупинення виробництва продукції, але не більш як 180 календарних днів сумарно протягом 36 місяців з дня зупинення (скорочення) виробництва.

 

Перелік документів

Роботодавець або ФОП подає до центру зайнятості заяву про надання допомоги по частковому безробіттю: 

Форма заяви затверджується Державним центром зайнятості.

До заяви додають:

У разі подання відомостей про себе та найманих працівників фізична особа – підприємець, яка є застрахованою особою, подає відомості за формами згідно з додатками 1 і 2.