Як буде жити й працювати Київ у разі запровадження «червоної» зони


22 жовтня постійна Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) КМДА затвердила перелік протиепідемічних обмежень, які будуть запроваджені в столиці в разі переходу до «червоної» зони. Наразі Київ перебуває в «помаранчевій» зоні. Відповідний протокол № 66 опубліковано на офіційному порталі Києва.

 
Робота шкіл та інших навчальних закладів 

Осінні канікули для учнів всіх класів у закладах загальної середньої освіти комунальної форми власності розпочнуться з 23 жовтня. Освітній процес буде організовано у дистанційному режимі з 1 листопада до прийняття окремого рішення.

Навіть у «червоній» зоні будуть працюють всі інші навчальні заклади, але за умови, якщо всі працівники отримали сертифікат про повний курс вакцинації від COVID-19.

 Обмеження для «червоної» зони 

У разі запровадження «червоного» рівня епідемічної небезпеки на території міста Києва додатково заборонять:

Окрім того, буде обмежено відвідування ЦНАПів, Управлінь праці та соціального захисту населення, Управлінь Пенсійного фонду, відділів державної реєстрації актів цивільного стану міста Києва, «Центру комунального сервісу», ТОВ «ВІ ЕФ КОНСАЛТІНГ СЕРВІСИЗ» за винятком виключних випадків. Відвідування цих установ дозволять за наявності у відвідувачів та робітників закладу негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) або COVID-сертифікату.

Відповідно до документа, діяльність на території міста Києва суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, має провадитись із дотриманням протиепідемічних заходів, що затверджені постановами головного державного санітарного лікаря України та визначають особливості провадження діяльності суб’єктами господарювання на період карантину. 

 Контроль за карантином

Контроль за дотриманням додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів, встановлених на території міста Києва, здійснюватимуть: районні в місті Києві державні адміністрації, Департамент муніципальної безпеки, ГУ Держпродспоживслужби в місті Києві, ДУ «Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», ГУ Національної поліції України в місті Києві, Управління Патрульної поліції в м. Києві.