Як діяти роботодавцю, якщо е-лікарняний не сформовано


 Фахівці Пенсійного фонду України надали відповідь на запитання, що робити, якщо електронний листок непрацездатності не сформовано внаслідок відсутності на дату початку періоду непрацездатності в реєстрі застрахованих осіб інформації про трудові відносини? Повідомляється, що якщо особа, щодо якої створено медичний висновок про тимчасову непрацездатність, офіційно працевлаштована, необхідно виконати такі кроки.

Крок 1. У кабінеті застрахованої особи на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України перевірити наявність даних про трудові відносини — нараховану заробітну плату (пункт «Моя заробітна плата» — Заробітна плата/дохід (по страхувальниках)) або звернутися до роботодавця для перевірки в особистому кабінеті страхувальника на вебпорталі електронних послуг Фонду даних про трудові відносини.

Крок 2. Якщо даних про трудові відносини немає або вони недостовірні:

Крок 3. За результатами дій відповідно до кроку 2 перевірити в особистому кабінеті застрахованої особи та/або страхувальника на вебпорталі електронних послуг Фонду коректність відображення даних про трудові відносини, поданих страхувальником.

Крок 4. У разі коректного відображення даних про працевлаштування звернутись до лікаря з проханням повторно відправити медичний висновок про тимчасову непрацездатність до Електронного реєстру листів непрацездатності.