Як оплачувати роботу за трудовим договором з нефіксованим робочим часом


У Головному управлінні Держпраці у Дніпропетровській області нагадали, що заробітна плата виплачується працівникам за фактично відпрацьований час. У разі відрядної системи оплати праці зарплата виплачується за фактично виконану роботу за встановленими у трудовому договорі з нефіксованим робочим часом відрядними розцінками.

При цьому мінімальна тривалість робочого часу за трудовим договором з нефіксованим робочим часом протягом календарного місяця становить 32 години. Якщо працівник протягом місяця виконував роботу менше 32 годин, йому мають виплатити зарплату не менше ніж за 32 години робочого часу.

У разі ненадання роботодавцем роботи працівникові заробітна плата за відрядної системи оплати праці протягом місяця повинна бути виплачена в розмірі, не меншому за розмір зарплати працівника відповідної кваліфікації, за погодинною системою, за 32 години робочого часу.

У разі згоди працівника на залучення до роботи поза межами базових днів або годин його робота оплачується в розмірі, не меншому ніж передбачено умовами трудового договору, а в разі перевищення нормальної тривалості робочого часу — в порядку, передбаченому ст. 106 КЗпП.