Як переносяться робочі дні для працівників, які перебували у відпустці


Відповідно до статті 5 Закону України «Про відпустки» тривалість відпусток незалежно від режимів та графіків роботи розраховується в календарних днях.

Якщо працівник у визначені роботодавцем вихідні дні року перебував у відпустці, то відповідно в табелі обліку використання робочого часу йому проставлено «В» – відпустка. Після закінчення відпустки працівник повинен працювати відповідно до графіка роботи, встановленого роботодавцем.

Отже, якщо перенесені роботодавцем робочі дні на інший період і працівник на той період не перебуває у відпустці, то працівник виходить на роботу відповідно до графіка, встановленого роботодавцем.

Наприклад, робочі дні – з 23 по 25 серпня 2022 року було перенесено роботодавцем на 27 серпня, 3 та 10 вересня 2022 року відповідно. Якщо працівник, який перебував у відпустці з 01 по 25 серпня 2022 року, відповідно в ці дні він на роботу не виходив, а з 26 серпня 2022 року повинен вийти на роботу і працювати згідно графіку, тобто – 27 серпня, 3 та 10 вересня 2022 року.


Джерело: Держпраці в Івано-Франківській області