Як переселенцям стати на облік для отримання допомоги


Мін'юст у телеграмі повідомив, що відповідно до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам (ВПО), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 р. № 332, внутрішньо переміщені особи мають право на отримання допомоги на проживання.
 

Допомога надається:

Для отримання допомоги необхідно отримати довідку ВПО. Найближчим часом буде можливість отримати довідку з використанням мобільного додатку "Дія".

Допомога надається щомісячно з місяця звернення на період введення воєнного стану та одного місяця після його припинення чи скасування на кожну внутрішньо переміщену особу, відомості про яку включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, у таких розмірах:

Допомога виплачується за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням та дати припинення чи скасування воєнного стану.

Порядок звернення за допомогою:

1. Стати на облік ВПО, подати заяву:

2. Подати заяву про отримання допомоги:

Увага! Допомога на проживання призначається автоматично без подання додаткового звернення ВПО, які станом на 1 березня 2022 р. отримували щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.