Як повідомити ДПС про делегування права підпису електронних документів


Податкову звітність можна подати до контролюючого органу в електронному вигляді (підпункт «в» пункту 3 статті 49 Податкового кодексу України). 

З метою взаємодії з податковою службою у цифровому форматі, платнику необхідно отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП), скористатись послугами будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Платник у разі необхідності має можливість надати право підпису електронних документів іншим особам, а саме: повідомляє про таких осіб контролюючий орган, на обліку в якому перебуває, шляхом направлення повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого електронного підпису (далі — Повідомлення) в електронному вигляді (код форми).

Для цього можна скористатись безкоштовним податковим сервісом «Електронний кабінет» (cabinet.tax.gov.ua).

Заповнити та відправити Повідомлення можна у приватній частині «Електронного кабінету». У розділі «Ведення звітності» необхідно створити документ за формою J1391103 (для юридичних осіб) або F1391103 (для фізичних осіб).

Під час заповнення зазначається:

До табличної частини Повідомлення вноситься інформація:

З метою не допущення помилок під час заповнення повідомлення на панелі  інструментів необхідно натиснути кнопку «Перевірка».

За відсутності помилок активується кнопка «Підписати».

Відповідно до Порядку № 557 на сформоване повідомлення першим накладаються КЕП усіх осіб, включених до Повідомлення, у порядку черговості їх внесення до Повідомлення, після них – КЕП керівника і останньою — печатка (за наявності).


Джерело: Головне управління ДПС в Одеській області