Яку кількість працівників вказувати в додатку 4ДФ Єдиного звіту


Державна податкова служба України в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (zir.tax.gov.ua) роз’яснює питання, яку кількість працівників слід зазначати в рядку «Працювало за трудовими договорами (контрактами)» у додатку 4ДФ до Розрахунку, якщо в окремому місяці звітного кварталу кількість працівників змінювалась у зв'язку із прийняттям та звільненням з місця роботи.

Повідомляється, що якщо в окремому місяці кількість працівників змінювалась, то в рядку 04 слід зазначати максимальну кількість працівників. У разі неодноразового прийняття фізичної особи на роботу та її звільнення з роботи у звітному місяці про таку особу потрібно заповнювати стільки рядків, скільки разів інформація про зміну місця роботи особи зустрічається у звітному місяці.

Навпроти напису «Працювало за трудовими договорами» в рядку 04 додатка 4ДФ до Розрахунку проставляється кількість працівників, що працюють за трудовими договорами (контрактами) у звітному періоді, по яких здійснюється нарахування доходу за ознакою «101» (пп. 1 п. 4 розділу IV Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску).

При цьому, якщо, наприклад, станом на 01 квітня поточного року за трудовими договорами працювало 30 осіб, а протягом звітного місяця одна особа звільнилась, дві особи були прийняті на роботу, то фактично протягом звітного місяця працювало 32 особи.

Таким чином, якщо в окремому місяці звітного кварталу кількість працівників змінювалась у зв'язку із прийняттям та звільненням з місця роботи, то в рядку 04 «Працювало за трудовими договорами (контрактами)» додатка 4ДФ до Розрахунку слід зазначати максимальну кількість працівників, які фактично працювали за трудовими договорами протягом такого звітного місяця.