Єдиний державний реєстр почав працювати достроково


Державне підприємство «Національні інформаційні системи» з 19:00 11 серпня 2020 р. впровадило в промислову експлуатацію оновлене програмне забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань (Єдиний державний реєстр, ЄДР).

«Ми доклали максимум зусиль для того, щоб перехід на новий ЄДР викликав якомога менше незручностей для користувачів. Команді ДП «НАІС» вдалося завершити міграцію ввечері 11 серпня — на п’ять днів раніше консервативного сценарію, — зазначив генеральний директор ДП «НАІС» Олексій Бережний. — Я хочу подякувати працівникам підприємства, що були задіяні в міграції, та сподіваюсь, що користувачі позитивно оцінять новий ЄДР».

На сайті ДП «Національні інформаційні системи» повідомляється, що останнє масштабне оновлення системи відбулося ще у 2007 р. Новий ЄДР побудований на сучасній архітектурі, серед його переваг:


ДОВІДКОВО. Обсяг інформації в ЄДР перевищує 30 ТБ. Станом на 1 липня 2020 р. Єдиний державний реєстр містить понад 7 млн суб’єктів, зокрема діючих 1,4 млн юридичних осіб та близько 2 млн фізичних осіб — підприємців. У 2020 р. середня кількість реєстрацій становила 201 юридичну особу та 1040 ФОП на день.