Класифікатор професій планують реформувати


У режимі онлайн відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з питань реформування національного класифікатора України ДК 003:2010 «Класифікатор професій».

У засіданні взяли участь керівні працівники Мінекономіки, НАК, МОН, Мінмолодьспорту, Міноборони, Генштабу ЗСУ, Мінсоцполітики, Міненерго, Мінагрополітики, Мінкультури, Мінінфраструктури, Міндовкілля, Пенсійного фонду, Мінцифри, Нацполіції, ДСНС, Держспецзв’язку, Державіаслужби, СПО роботодавців та СПО об’єднань профспілок.

Від Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні виступив Олександр Шубін – перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови Федерації профспілок України.

У своїй промові він висловив готовність взяти участь у реформуванні Класифікатора професій. Звернув увагу, що профспілки підтримують колективну систему регулювання трудових відносин, включаючи систему оплати праці, вимоги до посад і професій тощо. Підтримав важливість віднесення тієї чи іншої професії до Національної рамки кваліфікацій. Зазначив про важливість поступового незворотного руху до цифровізації у сфері регулювання трудових відносин.


Джерело:  ФПУ