Коли роботодавець може вручати повістки працівникам


Роботодавець може повідомляти та вручати повістки своїм працівникам, але лише якщо отримав відповідне розпорядження від начальника ТЦК та СП.

Роботодавці мають право вручати повістки своїм військовозобов’язаним працівникам. Це передбачено постановою Кабміну «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів» № 1487.

Згідно з документом прийняти на роботу або навчання військовозобов’язану особу можуть лише після взяття на військовий облік. А жінок, які навчаються на медичних фахах, беруть на облік на останньому курсі навчання.

Роботодавці також зобов’язані повідомляти до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП – колишні військкомати) дані про взяття на роботу та звільнення співробітників, а ще надавати інформацію про них, поки вони працюють у компанії.

Крім цього, роботодавець може повідомляти та вручати повістки своїм підлеглим, але лише якщо отримав відповідне розпорядження від начальника ТЦК та СП.

Діє низка правил вручення повісток на роботі та оповіщення:


Джерело: Судово-юридична газета