Механізм отримання допомоги від Фонду за е-лікарняним


Понад 3 мільйони українців перебували на оплачуваному Фондом соціального страхування України "лікарняному" упродовж минулого року. ФССУ профінансував для них понад 5 мільйонів листків непрацездатності, які їх роботодавці опрацювали, розрахували та подали до Фонду на оплату.


Як отримати допомогу від Фонду за електронним лікарняним?

Щоб орієнтуватись у щоденній звітності Фонду, потрібно знати точну дату, коли заяву-розрахунок за вашим лікарняним було прийнято на фінансування. Її можна уточнити безпосередньо в роботодавця або у відділенні Фонду, де його зареєстровано. Контакти у розрізі регіонів (необхідно назвати свій ідентифікаційний код).

Інформація щодо стану фінансування оновлюється на телеграм-каналі за тегом #фінансування_оперативно. Після здійснення фінансування знадобиться декілька банківських днів, доки кошти надійдуть на рахунок роботодавця — ця інформація відобразиться за тегом #фінансування_страхувальників у розрізі регіонів.

Роботодавець виплатить допомогу застрахованій особі у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати, або одразу після надходження коштів від Фонду.