Мінекономіки роз’яснило особливості заповнення довідки про кількість військовозобов'язаних


Мінекономіки роз’яснило розрахунок розміру середньої зарплати працівників на підприємстві за останній календарний квартал та визначення показника "Чисельність працюючих" у довідці про кількість військовозобов'язаних, які працюють (форма наведена в додатку 2 до постанови КМУ від 27.01.2023 р. № 76).

В листі від 13.02.2023 р. № 2704-12/5941-09 зазначено, що середня зарплата на одного працівника в еквіваленті повної зайнятості, визначається діленням суми нарахованого фонду оплати праці найманих працівників (штатних та позаштатних) на їхню середню кількість в еквіваленті повної зайнятості за відповідний період, що визначено в п. 4.1.2 Інструкції № 5.

Роботодавці подають Список військовозобов'язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час, в паперовій та/або електронній формі разом з відповідним обґрунтуванням та довідкою про кількість військовозобов'язаних.

Кількість військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню, повинна становити 50 % кількості військовозобов'язаних підприємства, установи і організації на дату подання списку. Відповідно чисельність працюючих на підприємстві зазначається на дату подання списку.

В Постанові № 76 немає норм стосовно обмежень на бронювання працівників, які працюють за сумісництвом.

Тож у разі наявності укладеного трудового договору (контракту) між підприємством та працівником, його бронювання на період мобілізації та на воєнний час здійснюється у порядку, визначеному Постановою № 76.


Джерело: БУХГАЛТЕР.ua