З 14 березня діють критерії визначення критично важливих підприємств для бронювання працівників


Мінекономіки наказом від 17.02.2023 р. № 952 затвердило критерії визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для галузей національної економіки.

Їх затверджено на виконання пп. 4 п. 2 Порядку та критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування національної економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, затверджених постановою КМУ від 27.01.2023 р. № 76.

Підприємства, установи, організації визначаються такими, що мають важливе значення для галузей національної економіки, якщо вони відповідають хоча б одному з таких критеріїв:


Прийняття рішення про встановлення статусу

Нагадаємо, як  приймається рішення про встановлення статусу.

Орган, до якого надійшло звернення підприємства, зобов’язаний розглянути його на відповідність підприємства критеріям та за результатами розгляду прийняти рішення. 

Рішення про відповідність підприємства критеріям і визначення його критично важливим повинне містити інформацію про:

Рішення про невідповідність підприємства цим критеріям повинне містити інформацію про відмову з обґрунтуванням невідповідності критеріям.

Копію рішення про відповідність підприємства критеріям і визначення його критично важливим такий орган надсилає також до Мінекономіки та Генерального штабу Збройних сил (СБУ, Служби зовнішньої розвідки).
 

14 березня Наказ № 952  опубліковано в "Офіційному віснику", а отже, критерії почали діяти з 14 березня.