Мінфін змінить порядок оцінювання діяльності головбухів бюджетних установ


 На сайті Мінфіну презентовано проєкт наказу «Про внесення змін до Порядку проведення оцінки виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень».

Ключова зміна — для отримання результатів зовнішнього оцінювання Комісія Державної казначейської служби України в межах повноважень органів Казначейства визначатиме та затвердить перелік питань, за якими буде здійснюватися зовнішнє оцінювання. Такий перелік питань сформують з огляду на повноваження головного бухгалтера та завдання бухгалтерської служби, визначені Типовим положенням.

Таке рішення пов'язано із тим, що внаслідок збройної агресії РФ окремі території перебувають в зоні активних воєнних (бойових) дій або в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), що в окремих випадках призвело до пошкодження майна, втрати документів, неналежного подання до бухгалтерської служби інформації про проведені господарські операції, відсутності умов для належного відображення всіх господарських операцій, релокації суб'єктів державного сектору, що, зі свого боку, може значно вплинути на об'єктивність оцінки діяльності головного бухгалтера.


Джерело: БУХГАЛТЕР.ua