На підставі витягу з е-лікарняного можна отримати допомогу від ФСС


Фонд соціального страхування України нагадує, що з травня 2022 р. отримати допомогу по тимчасовій непрацездатності чи по вагітності та пологах можна також на підставі витягу з е-лікарняного. З цією метою ухвалено постанову правління ПФУ «Про затвердження форми витягу з Електронного реєстру листків непрацездатності» від 02.05.2022 р. № 4-1.

Отриманий витяг можна використати, наприклад, якщо роботодавець не має можливості подати заяву-розрахунок до ФССУ через бойові дії. У такому випадку працівник може звернутись до будь-якого зручного відділення Фонду соцстрахування для отримання виплат напряму на підставі витягу з е-лікарняного.

Витяг з Електронного реєстру листків непрацездатності формують у кабінеті на вебпорталі ПФУ. Це не потребує візиту до сервісних центрів. Проте якщо потрібна паперова версія, тоді сервісні центри ПФУ її надають. Також витяги з е-лікарняних своїх працівників можуть зробити роботодавці.

Витяг можна завантажити у форматі PDF та передати роботодавцю для опрацювання і нарахування допомоги – Фонд соцстрахування профінансує виплати після отримання від роботодавця заяви-розрахунку.