Новий перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, або ТОТ: роз’яснення щодо застосування


У кінці минулого року уряд ухвалив постанову № 1364, якою визначено механізм формування єдиного переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ. Актуальний перелік затверджений наказом Мінреінтеграції від 22.12.2022 р. № 309.

Території, які включаються до переліку, поділяються на такі, де ведуться (велися) бойові дії, та тимчасово окуповані. Своєю чергою, території, на яких ведуться (велися) бойові дії, поділяються на території можливих бойових дій і території активних бойових дій.

Мінреінтеграції роз’яснює, за якими критеріями ці території відносяться до територій можливих та активних бойових дій.

Так, територіями активних бойових дій визначаються території:

Територіями можливих бойових дій вважаються території:

Звертаємо увагу, що для територій можливих бойових дій не передбачено обмежень щодо доступу до публічних електронних реєстрів і проведення аукціонів для продажу об’єктів малої приватизації. Разом з тим на територіях активних бойових дій і на ТОТ блокуються реєстри та забороняються відповідні аукціони.

Водночас допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам виплачується мешканцям всіх територій, включених до переліку, якщо для них не визначена дата завершення бойових дій (дата припинення можливості бойових дій) або тимчасової окупації.


Джрело: Урядовий портал