До порядку обчислення середньої зарплати внесуть зміни


На сайті об'єднання профспілок оприлюднено проєкт постанови Мінсоцполітики щодо змін до п. 3 Порядку обчислення середньої зарплати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням.

Мета змін — збільшення розміру "лікарняних" ("декретних") особам, які повернулися на роботу після проходження військової служби.

Як відомо, із розрахункового періоду під час обчислення виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1266, виключають календарні дні, не відпрацьовані з поважних причин:

Цей перелік пропонується розширити і включити в нього період, протягом якого працівник проходив строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або проходив військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення, і за ним не зберігався роботодавцем середній заробіток за такий період.