Чи зможуть переміщені до країн ЄС українці сплачувати податки в Україні


Як інформує урядовий сайт, міністр соціальної політики України Марина Лазебна під час візиту до Брюсселю обговорила з головою Комітету Європейського Парламенту з питань зайнятості та соціальних питань Драгошем Пислару можливості на рівні законодавства ЄС передбачити збереження податкового резидентства переміщеними до країн ЄС українцями та релокованими з України бізнесами.

Ішлося про те, щоб податок на прибуток, податок на доходи фізичних осіб та податки з діяльності ФОП вони могли продовжити сплачувати до бюджету України відповідно до українського законодавства, якщо основним центром їхньої ділової активності залишається Україна, навіть після спливу 180 днів перебування у країнах ЄС.

Від редакції нагадаємо, ДПСУ та Рада бізнес-омбудсмена проводять тематичні вебінари, присвячені актуальним питанням оподаткування в умовах воєнного стану. Один з вебінарів присвячено оподаткуванню в умовах релокації бізнесу (зміни місцезнаходження),  в т. ч. за кордон, коли актуальним стає питання резидентського статусу українських платників податків.

Вебінар — за цим посиланням.

Питання не з простих. Особливо якщо взяти до уваги, що всі такі особи перебувають на обліку в країнах ЄС.