Послуга «е-Підприємець» надаватиметься по-новому


Постановою КМУ від 07.11.2023 р. № 1156 затверджено Порядок надання комплексної електронної публічної послуги «е-Підприємець».

Послуга має забезпечити спрощення умов для започаткування та/або провадження підприємницької діяльності та складається з таких електронних публічних послуг:

Послуга «е-Підприємець» надається за бажанням фізичної особи, яка має намір започаткувати та/або провадити підприємницьку діяльність. Надання електронних публічних послуг, які входять до складу послуги «е-Підприємець», засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг є альтернативним способом їх отримання та не виключає можливості отримання цих послуг у визначеному законодавством порядку.

З набранням чинності цим Порядком (з 09.11.2023 р.) втратила чинність постанова КМУ «Про реалізацію експериментального проекту щодо спрощення умов для започаткування та провадження підприємницької діяльності» від 04.08.2021 р. № 808. За цією постановою протягом 2021-2022 років проводився експериментальний проєкт щодо спрощення умов для започаткування та провадження підприємницької діяльності шляхом отримання комплексної електронної публічної послуги «е-Підприємець». Експериментальна послуга передбачала надання більшої кількості послуг, зокрема, було передбачено оформлення низки ліцензій (повний перелік див. тут).