Постанову Уряду про скорочення строку дії мораторію на податкові перевірки визнано протиправною


Окружний адміністративний суд міста Києва завершив розгляд справи щодо оскарження постанови Уряду, якою було скорочено строк дії мораторію на проведення деяких видів перевірок.

З відповідним позовом до суду в липні 2021 р. звернулось ТОВ «Проммесплав». Відповідач – Кабінет Міністрів України, треті особи – Міністерство фінансів України та Державна податкова служба України. На думку позивача, постанова Кабінету Міністрів України «Про скорочення строку дії обмеження в частині дії мораторію на проведення деяких видів перевірок» від 03.02.2021 р. № 89 суперечить положенням Податкового кодексу України, Конституції України та не може регулювати питання призначення податкових перевірок.

Під час судового засідання 26 січня 2022 р. суд оголосив вступну та резолютивну частину рішення, яким визнав протиправною та нечинною постанову КМУ "Про скорочення строку дії обмеження в частині дії мораторію на проведення деяких видів перевірок" від 03.02.2021 р. № 89.

З повним текстом рішення можна буде ознайомитись після його оприлюднення в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Рішення суду набирає законної сили в строк і порядку, передбачені ст. 255 Кодексу адміністративного судочинства України, та може бути  оскаржено за правилами, встановленими ст. 293, 295–297 КАСУ.