Особи з бойовим досвідом матимуть переваги в разі влаштування на державні посади


Сьогодні в лавах Сил оборони України є не лише професійні військові, а й висококваліфіковані фахівці в абсолютно різних сферах. Тож одним зі стимулів для тих, хто зараз захищає Батьківщину, має стати перевага в разі участі в конкурсі на державні посади. Про це заявив народний депутат, голова парламентської фракції «Слуга Народу», член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія.

«Я планую зареєструвати законопроєкт, відповідно до якого ті люди, які воювали, мали б пріоритетне право обіймати державні посади. Аналогічна норма діє, наприклад, в Ізраїлі. Мені здається, що це буде стимулом для наших хлопців, які перебувають на фронті», — сказав парламентарій.

Він також додав, що зараз на посаду міністра освіти і науки пропонується Оксен Лісовий — військовослужбовець ЗСУ, який воює у складі 95 ОДШБр.

«Мені дуже приємно, що в Україні нарешті почалися призначення на вищі державні посади людей, які мають бойовий досвід. Сподіваюся, ця практика надалі буде тільки поширюватися», — зазначив політик.

Нагадаємо, що Оксен Лісовий — кандидат філософських наук, доцент, директор Національного центру «Мала академія наук України», лауреат Державної премії України в галузі освіти, Заслужений працівник освіти України.


Джерело: Офіційний вебпортал парламенту України