З 4 квітня діє закон про запровадження е-реєстру військовозобов'язаних


2 квітня Президент В. Зеленський підписав Закон України від 16.01.2024 р. № 3549-ІХ (законопроєкт № 10062щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану.

Закон набирає чинності 04.04.2024 р. (3 квітня опублікований у "Голосі України").

Ним внесено зміни до законів «Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів» та «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а саме передбачено:

Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів буде не просто автоматичною, а електронною інформаційно-комунікаційною системою для збирання, зберігання, обробки та використання даних про призовників, військовозобов’язаних та резервістів, створеною для забезпечення військового обліку громадян України.

Закон передбачає передачу Міністерству оборони даних про громадян віком від 17 до 60 років, які містяться у різних державних реєстрах – Податкової служби, МОЗ, Мін'юсту, МВС, ЦВК, Держміграційної служби та інших відомств.