Роботодавці можуть переглянути статус опрацювання скан-копій трудових книжок


 Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» від 05.02.2021 р. № 1217-IX, який набув чинності 10.06.2021 р., дав старт обліку трудової діяльності працівника в електронній формі.

Механізм подання відомостей про трудову діяльність працівника, ФОП, фізособи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі визначений постановою правління ПФУ від 12.03.2021 р. № 11-1, яка чинна із 23.07.2021 р.

У ГУ ПФУ у Вінницькій області повідомили страхувальникам, що на вебпорталі електронних послуг ПФУ відбулись оновлення. Тепер результати по всіх надісланих зверненнях щодо оцифрування відомостей про трудову діяльність працівників доступні для перегляду в розділі «Відомості про трудові відносини».

Після заповнення пошукових полів та натиснення кнопки «Пошук» можна побачити інформацію про передані копії документів як конкретного працівника, так і про всіх загалом. Потрібно звертати увагу на статус звернення, оскільки лише відмітка «Виконано» свідчить, що скан-копії опрацьовані ПФУ і дані про трудові відносини працівника актуалізовано.