Роботодавці зможуть повідомляти про вакансії в електронній формі


Мінекономіки оприлюднило проєкт наказу «Про затвердження форми № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» та Порядку її подання».

Роботодавці зможуть отримати оновлену форму № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)», яку вони подають до базового центру зайнятості або філії міжрегіонального/регіонального центру зайнятості незалежно від місцезнаходження роботодавця, з дня виникнення в них потреби у підборі працівників та/або з дати відкриття вакансії.

У разі ухвалення проєкту наказу форму № 3-ПН можна буде подавати в електронному вигляді (з накладенням чи без накладення кваліфікованого електронного підпису) або в паперовому вигляді (із засвідченням підписом керівника/фізичної особи — підприємця або уповноваженої ним/нею особи).

Також роботодавець визначатиме вид форми № 3-ПН — первинна або уточнювальна. Первинну форму № 3-ПН подаватимуть для інформування про наявність попиту на робочу силу (вакансії).

Уточнювальна форма № 3-ПН необхідна на заміну первинної й містить уточнення характеристик вакансії(й), зокрема: умов праці, розміру заробітної плати, вимог до кандидата тощо. При цьому не можуть бути змінені дані щодо кількості вакансій та професійної назви робіт (професії/посади).