Розблоковано підписання закону про реформу трудового законодавства


29 липня 2022 р. ВРУ розглянула та не підтримала проєкти постанов ВРУ № 5371-П та № 5371-П1 про скасування рішення ВРУ від 19.07.2022 р. про ухвалення у другому читанні та в цілому як закону України проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність». Відповідно законопроєкт № 5371 вже може бути підписаний спікером ВРУ та Президентом.

Нагадаємо, 19 липня нардепи ухвалили у другому читанні законопроєкт № 5371 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність».

Зауважимо, що за таблицею до другого читання цей Закон має набрати чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та діяти протягом дії воєнного стану, введеного відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану». Він втратить чинність з дня припинення або скасування воєнного стану.