Розмір допомоги на оздоровлення


Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України роз’яснює, що допомога на оздоровлення, встановлена ст. 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 07.06.2001 р. №2493-III та пп. 3 п. 2 постанови КМУ «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. №268, — це одна й та сама допомога, виплата якої в розмірі посадового окладу є обов’язковою (гарантованою Законом), але яка, за наявності коштів, може бути виплачена в розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника.

 

МІНІСТЕРСТВО РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ, ТОРГІВЛІ ТА СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

Лист
від 06.04.2020 р. № 3511-06/22904-09

Щодо виплати допомоги для оздоровлення при наданні щорічної відпустки
посадовим особам місцевого самоврядування

Мінекономіки розглянуло <...> звернення <...> і повідомляє наступне.

Відповідно до ст. 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (зі змінами) (далі — Закон) посадовим особам місцевого самоврядування надається щорічна відпустка тривалістю 30 календарних днів, якщо законами України не передбачено тривалішої відпустки, з виплатою допомоги на оздоровлення в розмірі посадового окладу.

При цьому згідно з пп. 3 п. 2 постанови КМУ «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268 керівникам органів місцевого самоврядування надано право в межах затвердженого фонду оплати праці надавати працівникам допомогу для оздоровлення при наданні щорічної відпустки в розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника.

Зауважуємо, що це одна й та сама допомога, виплата якої в розмірі посадового окладу є обов'язковою (гарантованою Законом). Разом з тим за наявності коштів ця допомога може бути виплачена в розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника.