Що чекає на роботодавців у разі ухвалення змін до КЗпП


7 червня 2022 р. Комітет з питань соціальної політики провів засідання, за підсумками якого було ухвалено рішення рекомендувати ВРУ прийняти в цілому два законопроєкти щодо регулювання трудових відносин. 

Народні депутати – члени Комітету схвалили порівняльну таблицю до законопроєкту № 5371 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність".

Законопроєкт передбачає такі основні положення:

Комітет схвалив порівняльну таблицю до проєкту Закону № 7251 "Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин" .

До законопроєкту для підготовки його до другого читання було внесено 188 пропозицій та поправок, що надійшли від народних депутатів різних фракцій та груп. Комітет рекомендував ВРУ ухвалити проєкт Закону № 7251 у другому читанні в цілому.

З урахуванням підтриманих пропозицій та поправок, проєктом Закону пропонується:

Також Комітет прийняв рішення про створення робочої групи з доопрацювання проєкту Закону України про внесення змін до Закону України «Про волонтерську діяльність» щодо підтримки волонтерської діяльності (реєстр. № 7363).