Що робити, якщо е-лікарняний не змінив свого статусу із «Закритий» на «Готовий до сплати»


Фонд соціального страхування України на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" укотре роз’яснює, що робити, якщо е-лікарняний не змінив свого статусу із «Закритий» на «Готовий до сплати» попри вичерпання строків.

Фонд рекомендує не зважати на статус та приступити до призначення допомоги за "лікарняним" (якщо з дати видачі вже минуло 7 днів).

Електронний "лікарняний" має статус «Закритий» із дня свого створення і змінює його на «Готовий до сплати» у день видачі — тобто через 7 днів після дати закриття для листків непрацездатності та через сім днів після дати відкриття — для листків непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами.

Однак через технічні збої сьогодні е-лікарняні часто не змінюють свого статусу попри вичерпання строків. У такому випадку потрібно орієнтуватись на дати: якщо після дати закриття, зазначеної в е-лікарняному, минуло 7 днів, на восьмий день з е-лікарняним уже можна починати працювати і призначати за ним допомогу, навіть якщо його статус залишився «Закритий».