Що змінилося в індексації доходів


На сайті Уряду оприлюднено зміни до Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078.

Із числа осіб, яким індексується зарплата, виключено посадових осіб митної служби. Оклади стали посадовими окладами.

Встановлено, що підтримка купівельної спроможності винагород, компенсаційних та інших виплат, що сплачуються резидентами Дія Сіті працівникам та гіг-спеціалістам, забезпечується встановленою Законом України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» вимогою до резидентів Дія Сіті щодо забезпечення визначеного таким Законом розміру середньої місячної винагороди працівників та гіг-спеціалістів, а також періодичними переглядами розміру винагороди, що здійснюються резидентами Дія Сіті в межах їх компетенції. Розуміємо це так, що їм періодично повинні підвищувати зарплату.

Викладено в новій редакції абзац шостий п. 4 Порядку № 1078. Встановлено, що в разі якщо особа працює / служить неповний робочий / службовий час, сума індексації визначається із розрахунку повного робочого часу / кількості календарних днів у місяці, а виплачується пропорційно відпрацьованому / службовому часу. З нового в ньому — «служить», «службовий час».

Загалом же для більшості підприємств нічого не зміниться.