Скільки будемо відпочивати в січні 2022 року


Згідно зі ст. 73 КЗпП у січні 2022 р. на підприємствах, в установах, організаціях робота не проводиться, зокрема, у такі святкові дні та дні релігійних свят:

У 2022 р. 1 січня припадає на суботу. Згідно з частиною третьою ст. 67 КЗпП у разі, якщо святковий або неробочий день збігається з вихідним, то такий вихідний переноситься на наступний після святкового або неробочого.

Таким чином, вихідний 1 січня буде перенесено на понеділок 3 січня. А отже, у січні нас чекає двічі по три вихідних дні поспіль — з 1 по 3 січня та із 7 по 9 січня.

Зауважимо, що згідно зі ст. 53 КЗпП напередодні святкових і неробочих днів тривалість роботи працівників (крім працівників, зазначених у ст. 51 КЗпП) скорочується на одну годину як за п'ятиденного, так і за шестиденного робочого тижня. Напередодні вихідних днів тривалість роботи за шестиденного робочого тижня не може перевищувати 5 годин. Отже, у п'ятницю 31 грудня та четвер 6 січня робочий день за 40-годинного робочого тижня буде скорочено на 1 годину.

Загалом же в січні 2022 р.:

Як працюватимуть банки

Нацбанк визначив регламент роботи системи електронних платежів Національного банку та порядок роботи банківської системи України в період завершення 2021 р. та протягом 2022 р., який можна переглянути за посиланням

Як працюватиме Держказначейство

За повідомленням Держказначейства, 30 грудня 2021 р. до 19:30 завершується прийняття електронних документів клієнтів із системи дистанційного обслуговування «Клієнт-казначейства — Казначейство» до облікових систем АС «Є-Казна Доходи», АС «Є-Казна». 31 грудня органи Казначейства працюють без клієнтів. Відповідно до регламенту роботи СЕП НБУ Казначейство 31 грудня до 13:00 здійснює погашення та обслуговування державного боргу в національній валюті, а також зарахування надходжень до бюджетів усіх рівнів та інших платежів на рахунки, відкриті в Казначействі.

Казначейство здійснює зарахування надходжень до бюджетів усіх рівнів та інших платежів на рахунки, відкриті в Казначействі, які надійдуть через СЕП НБУ у період з 1 до 3 січня 2022 р. (включно), датою банківського дня 4 січня 2022 р. Починаючи з 4 січня 2022 р. органи Казначейства працюватимуть у звичайному режимі.