2 серпня 2022 р. у Верховній Раді зареєстровано два законопроєкти, які стосуються колективно-договірної діяльності:

1) законопроєкт № 7628 "Про колективні угоди та договори". Його метою є підвищення ролі колективно-договірного регулювання трудових відносин, посилення захисту прав працівників і роботодавців, налагодження співпраці сторін соціального діалогу.

Документом пропонується:

Крім того, проєктом закону пропонується внести зміни до законодавчих актів з метою приведення їх норм у відповідність до його положень, осучаснення термінології, врегулювання окремих питань, що стосуються взаємовідносин між профспілками і роботодавцями.

2) законопроєкт № 7629 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності в сфері колективно-договірної діяльності"

Проєктом акта пропонується передбачити в КУпАП згідно з положенням частини першої ст. 32 проєкту Закону “Про колективні угоди та договори”:

Водночас пропонується не накладати штраф на осіб, які представляють роботодавців, у яких кількість працівників не перевищує 25 осіб, і профспілки, коли вони представляють інтереси працівників таких роботодавців, за ухилення від участі в колективних переговорах, ненадання інформації для ведення переговорів і здійснення контролю за виконанням угод і договорів.

У разі ухвалення ці закони наберуть чинності через 6 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.