Управління соцзахисту населення інтегрувалися з "Дією": які послуги доступні


Фахівці Мінцифри у телеграм-каналі роз'яснили, що управління соцзахисту населення інтегрувалися з "Дією". Які послуги доступні?

Відтепер в усіх управліннях соцзахисту населення (УСЗН) доступна функція шерингу документів у застосунку "Дія". Нею можна скористатися під час оформлення допомоги для внутрішньо переміщених осіб та довідки для перетину кордону людям з інвалідністю.

Можна не брати із собою паперові документи, а поділитися цифровими копіями в "Дії". Шеринг документів допоможе уникнути помилок під час внесення ваших персональних даних у базу та пришвидшить обслуговування.

Якими документами можна поділитися через "Дію"?

Щоб поділитися документом в управлінні соцзахисту населення, треба натиснути на потрібний документ – дати працівнику зчитати номер під штрихкодом – підтвердити запит на передання цифрових копій.

Для зручності було зібрано бізнеси та установи, де запроваджено шеринг через "Дію", на одній сторінці.

Послуга реалізована Міністерством цифрової трансформації України спільно з Міністерством соціальної політики України. Шеринг документів в УСЗН став можливим завдяки інформаційним обмінам застосунку "Дія" та Єдиної інформаційної системи соціальної сфери.