Уряд виділить кошти на створення переробних підприємств


Постановою від 24.06.2022 р. № 739 уряд затвердив Порядок надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств. Документом визначено умови, критерії та механізм використання коштів, передбачених Мінекономіки у загальному фонді за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету за програмою "Надання грантів для створення або розвитку бізнесу", для надання безповоротної державної допомоги суб'єктам господарювання (далі —  тримувач) у формі грантів на створення або розвиток переробних підприємств (далі — грант).

Право на отримання гранту мають фізична особа — підприємець або юридична особа, які є суб'єктами мікропідприємництва, малого чи середнього підприємництва (у значенні, наведеному в ст. 55 Господарського кодексу України). Не мають права на отримання гранту суб'єкти господарювання державного та комунального секторів економіки.

Розмір гранту, який надається одному отримувачу, не перевищує 8 млн грн. Гранти надаються за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні:

Внесок, що є власними коштами отримувача (не кредитних), має становити не менше 20 % вартості проєкту.