Уряд виділив кошти на виплату допомоги по частковому безробіттю на час карантину


Постановою від 15.09.2021 р. № 979 Кабінет Міністрів України затвердив Порядок використання коштів державного бюджету, які спрямовуються на виплату допомоги по частковому безробіттю на період здійснення заходів, пов'язаних із запобіганням поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та боротьбою з її наслідками.

Цей Порядок — не про особливості надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину та/або надзвичайної ситуації працівникам чи підприємцям, а про використання коштів з бюджету.

Як повідомляє Федерація роботодавців України, у 2021 р. у Держбюджеті не передбачено коштів на фінансування виплат по частковому безробіттю на період карантину для малого та середнього бізнесу. У зв’язку з чим виникла заборгованість перед суб’єктами господарювання на суму 459 млн 537 тис. грн, подано більше 3000 заявок на виплату, які не могли профінансувати понад 9 місяців. Після прийняття відповідних змін до бюджету правлінням Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування на випадок безробіття бізнес почне отримувати належне фінансування, сподіваємося, вже із жовтня 2021 р.