Уряд затвердив мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети


Відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Мінекономіки повідомляє, що уряд встановив мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети. Відповідне рішення було ухвалене 20.12.2021 р. на засіданні Уряду. Воно вступає в дію з 1 лютого 2022 р. Це дозволить обмежити обіг пластикових пакетів та покращити екологічну ситуацію в країні.

Так, мінімальні роздрібні ціни на пакети із стінками товщиною понад 50 мікрометрів, призначені для пакування та транспортування товарів і продуктів у точках роздрібної торгівлі, громадського харчування та сфери послуг становитимуть:

Нагадаємо, що у червні 2021 р. набув чинності Закон «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України» від 01.06.2021 р. № 1489-IX. Законом, зокрема, забороняється безоплатне розповсюдження пластикових пакетів у роздрібній торгівлі та закладах громадського харчування з 10 грудня 2021 р.

Водночас ці вимоги не поширюються на біорозкладні та надтонкі пластикові пакети, що призначені для пакування та транспортування свіжої риби, м’яса, сипучих продуктів, льоду та використовуються як первинна упаковка до 1 січня 2023 р.

Крім того, з 10 березня 2022 р. забороняється розповсюдження в магазинах та закладах громадського харчування надтонких (із стінками товщиною менше 15 мікрометрів), тонких (із стінками товщиною від 15 до 50 мікрометрів) та оксорозкладних пластикових пакетів.