В Україні оновлено правила виїзду за кордон для чоловіків


 27 вересня набули чинності зміни щодо супроводу осіб із інвалідністю.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

У відомстві пояснили, що супроводжуючим громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років уже не обмежується кількість перетинів кордону на виїзд з України – раніше дозволялося лише один раз на час дії воєнного стану. Зазначені чоловіки тепер можуть виїжджати за кордон до осіб із інвалідністю, осіб, які потребують постійного догляду, дітей з інвалідністю або певного переліку захворювань, за якими вони доглядають, якщо зазначені особи (діти) перебувають на консульському обліку.

Громадяни України, які підлягають призову під час мобілізації, зобов'язані повернутися з-за кордону не пізніше за осіб, яких вони супроводжували.

У ДПСУ зазначили, що для різних категорій осіб визначено різні документи, що підтверджують ступінь спорідненості чи факти здійснення догляду. Аби уникнути відмов у пропуску, особам, які планують перетин кордону, рекомендовано перед прибуттям до пунктів пропуску ретельно ознайомитися з вимогами Правил перетину кордону та мати всі передбачені документи. Особливо це стосується супроводжуючих громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років.