У застосунку "Дія" можна згенерувати витяг про місце проживання в три кліки. Ця послуга із червня була доступна на порталі, а відтепер і в застосунку. 

Витяг про місце проживання необхідний під час отримання кожної четвертої держпослуги.

Наприклад, у разі одруження, відкриття рахунку в банку, влаштування дитини в садочок чи оформлення на роботу. Раніше для оформлення документа необхідно було йти до відповідних органів реєстрації та стояти у чергах, щоб отримати паперову довідку.

Відтепер «довідку про прописку» не потрібно носити разом з паспортом. Всю інформацію, яка міститься в документі, державні органи можуть перевірити в реєстрах, а переконатися в справжності витягу можна, просто відсканувавши QR-код. 

Із червня отримати витяг можна на порталі "Дія" всього за 1 хвилину. А відтепер одна з найпопулярніших довідок доступна і в застосунку. Було проведено успішний бета-тест і з оновленням "Дії" можна одразу завантажити витяг на смартфон.

Для цього необхідно:

Так само в застосунку можна замовити витяг про місце проживання дітей. 

Послуга реалізована Мінцифрою спільно з Міністерством внутрішніх справ України та Державною міграційною службою України за підтримки програми EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії.


Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України