З 29 серпня можна подавати документи на компенсацію витрат за працевлаштування осіб з інвалідністю


Постановою від 22 серпня 2023 р. № 893 уряд затвердив  Порядок надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю. 

Порядок визначає умови, механізм виплати роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, а також її строки та розмір. Установлено, що до переліку (видів) соціальних послуг у сфері зайнятості належить надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю.
 

29 серпня Постанову № 893 було опубліковано в "Урядовому курʼєрі". Таким чином, з цієї дати роботодавці можуть подавати документи на отримання відповідної компенсації.

Передбачається надання компенсації роботодавцям за облаштування робочих місць:

Компенсуватися будуть витрати на придбання роботодавцем допоміжних засобів для облаштування робочого місця для особи з інвалідністю, зокрема:

Фінансування компенсації поточного року здійснюватиметься за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. 

Щоб отримати компенсацію, роботодавцю необхідно подати до регіонального центру зайнятості в паперовій або електронній формі: