Затверджено Критерії з визначення сільськогосподарських підприємств, які мають критично важливе значення


Міністерство аграрної політики України підготувало Критерії з визначення аграрних підприємств, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період. 

Ці Критерії затверджено наказом Мінагрополітики від 21.02.2023 р. № 223 «Про затвердження Критеріїв з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період» (зі змінами, внесеними наказом Мінагрополітики від 23.02.2023 р. № 242). 

Визначення підприємств, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період, здійснюється за такими критеріями:

Підставою для прийняття рішення про визначення підприємства, яке має важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період, є відповідність двом критеріям, наприклад: 

Наразі підприємства, що обробляють понад 1000 га, можуть подавати заявки на визначення підприємства критично важливим через ДАР, інші підприємства подають заявки на визначення підприємства критично важливим в установленому порядку. 

Докладніше на сайті Мінагрополітики.