Затверджено План заходів на 2022 рік щодо запровадження нової моделі оплати праці державних службовців на основі класифікації посад


Отримано резолюцію Прем’єр-міністра до розробленого Національним агентством України з питань державної служби Плану заходів на 2022 рік щодо запровадження нової моделі оплати праці державних службовців на основі класифікації посад. Документ містить детальний перелік заходів в рамках реалізації реформи оплати праці державних службовців.

Серед запланованих кроків: проведення класифікації посад державної служби до 30 квітня 2022 року, запровадження умов оплати праці державних службовців на основі класифікації посад та комунікація реформи.

На першому етапі, під час проведення класифікації посад державної служби, заплановано розроблення нормативно-правих актів, методологічних та інформаційно-роз’яснювальних матеріалів щодо класифікації посад державної служби для їх поширення в державних органах та проведення навчань членів класифікаційних комітетів в державних органах. В серпні НАДС має подати до Кабінету Міністрів України звіт про результати класифікації посад державної служби у державних органах. Власне, нова модель оплати праці буде запроваджена з 2023 року.

План заходів на 2022 рік щодо запровадження моделі оплати праці державних службовців на основі класифікації посад ( .pdf , 219.74 Кб )

Все про реформу оплати праці можна знайти тут.