Знято мораторій на перевірки


Картинки по запросу "перевірки"Постановою від 03.02.2021 р. № 89 уряд скоротив строк дії обмеження в частині дії мораторію на проведення деяких видів перевірок, встановлених п. 52-2 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України, дозволивши проведення таких видів перевірок юридичних осіб:
 

Нагадаємо, що п. 77.4 ПКУ встановлено, що про проведення документальної планової перевірки керівником (його заступником або уповноваженою особою) контролюючого органу приймається рішення, яке оформлюється наказом. Право на проведення документальної планової перевірки платника податків надається лише у випадку, коли йому (його представнику) не пізніше ніж за 10 календарних днів до дня проведення зазначеної перевірки надіслано (вручено) у порядку, визначеному ст. 42 цього Кодексу, копію наказу про проведення документальної планової перевірки та письмове повідомлення із зазначенням дати початку проведення такої перевірки.

Підпунктами 78.1.1 та 78.1.4 ПКУ визначено як підставу для перевірки такі випадки:

Підстави для проведення перевірок за пп. 78.1.12, 78.1.14, 78.1.15, 78.1.16 ПКУ такі:

Наказ про проведення документальної позапланової перевірки в цьому випадку приймається контролюючим органом вищого рівня лише у тому разі, коли стосовно посадових осіб контролюючого органу нижчого рівня, які проводили документальну перевірку зазначеного платника податків, розпочато дисциплінарне провадження або їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

На підставі такого наказу контролюючим органом, якому доручено здійснення перевірки додатково видається наказ у порядку, передбаченому п. 81.1 ПКУ Кодексу;