З 21 березня діє новий порядок нарахування страхових виплат від нещасного випадку на виробництві



Постановою правління ПФУ від 26.01.2024 № 4-1 затверджено новий Порядок нарахування та здійснення страхових виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку на виробництві та профзахворювань.

Зроблено це з метою приведення Порядку у відповідність до вимог Закону України від 21.09.2022 р. № 2620-ІХ. Нагадаємо, що за ним Фонд соціального страхування України та управління виконавчої дирекції Фонду припинили свою діяльність та реорганізовані шляхом приєднання до ПФУ з 01 січня 2023 року. 

Порядком визначається механізм призначення, перерахування та здійснення таких страхових виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності:

Також окреслюються питання звернення за призначенням (перерахуванням), здійсненням страхових виплат, підготовки і подання документів для призначення (перерахування, продовження) страхових виплат та формування електронної справи про страхові виплати, затверджуються форми заяв для здійснення страхових виплат.
 

Ця постанова набрала чинності 21.03.2024 р. — з дня її офіційного опублікування в "Офіційному віснику". 

Відповідно з цієї дати втратять чинність постанови ФССУ: