Зареєстровано законопроєкти щодо безпеки та здоров’я працівників


16 жовтня Кабінетом Міністрів України зареєстровано у Верховній Раді України проєкт Закону «Про безпеку та здоров’я працівників на роботі» (реєстр. № 10147). 

Законопроєкт спрямований на формування нової національної системи запобігання професійним ризикам шляхом впровадження на законодавчому рівні ризикоорієнтованого підходу у сфері організації безпеки та здоров’я працівників та імплементації положень Директиви Ради 89/391/ЄЕС від 12.06.1989 р. про запровадження заходів, покликаних заохочувати до покращення безпеки та охорони здоров'я працівників на роботі.

Проєктом Закону пропонується:

Крім того, у ВРУ зареєстровано урядовий проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за порушення вимог законодавства про безпеку та здоров’я працівників на роботі» (реєстр. № 10148).

Законопроєкт є системно пов’язаним із проєктом Закону України «Про безпеку та здоров’я працівників на роботі» (реєстр. № 10147) та спрямований на встановлення відповідальності роботодавців та працівників за порушення вимог законодавства в сфері безпеки та здоров’я працівників на роботі та встановлення відповідальності за порушення вимог безпеки та захисту здоров'я працівників на роботі від ризиків, що виникають або можуть виникнути у вибухонебезпечному середовищі.

Проєктом Закону пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України, якими:


Джерело: телеграм-канал представника уряду у ВР Тараса Мельничука